Zabıtadan hurdacılara Logar” uyarısı

Mardin Büyükşehir Zabıta Müdürlüğü, logar kapaklarının sık sık çalışması üzerine hurdacılar dolaşılarak uyarılarda bulundu.

Yaşam 28.01.2015 11:30:26 0
Zabıtadan hurdacılara  Logar” uyarısı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Atık Su Daire Başkanlığı ve Büyükşehir Zabıta Müdürlüğü, MARSU`ya ait Kızıltepe`deki logar kapaklarının sık sık çalışması üzerine Kızıltepe`de ki hurdacıları dolaştı.

Büyükşehir Atık Su Daire Başkanı Hasan Sertkaya ve Büyükşehir Zabıta Şube Müdürü Hasan Çakı`nın da hazır bulunduğu inceleme sırasında zabıta ekipleri hurdalar arasında logar kapaklarının olup olmadığına ilişkin inceleme yaptı.  

Büyükşehir Atık Su Daire Başkanı Hasan Sertkaya, çalışmalarının logar hırsızlarını önlemek amacıyla yapıldığını belirterek "Logarların çalınması maddi zarara yol açtığı gibi hem araçlar için hem de yurttaşlar için tehlike arz etmektedir. Bizler maddi zarardan çok halkımız için böyle bir çalışma yaptık. Çünkü açık logar kapaklarından dolayı düşüp yaralananlar olduğu gibi yaşamlarını yitirenlerde olmuştur. Bu konuda halkımızın daha duyarlı olmasını ve böyle bir durumla karşılaştıkları zaman bizlere ulaşmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Zabıta Şube Müdürü Hasan Çakı ise MARSU Müdürlüğü`nün logar kapaklarının hurdacılara satıldığına ilişkin kendilerine yapmış oldukları başvuru üzerine çalışma yürüttüklerini belirterek, "Çalışma kapsamında ilçede bulunan hurdacıları tek tek gezerek inceleme yapmakta ve uyarıda bulunmaktayız. Şayet logar hırsızlığına ilişkin herhangi bir tespite varırsak kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımız gibi iş yerleri mühürlenecektir" dedi.

Çakı, logar hırsızlığını önlemek amacıyla çalışmalarının sıklıkla yapacaklarının da altını çizdi.